vinterns kommande probiotika

Aktuella kurser

Mjölksyrningskurs 19 oktober 2019
Mjölksyrningskurs 26 oktober 2019
Workshop – kombucha & Co – 27 april 2019
Mjölksyrningskurs – 4 maj 2019
Workshop – kombucha & Co – 14 maj 2109
Mjölksyrningskurs – 6 februari 2019
Fermenteringskurs II – 9 februari 2019
Fermenteringskurs II – 26 januari 2019


Mjölksyrning I
Du kommer att lära dig allt om mjölksyrningsprocessen och fördelar med surade produkter, ej sist hälsoförbyggande. Vi pratar om olika tekniker, för- och nakdelar för at nå ett rätt resultat och vi gör en första mjölksyrning tillsammans som du ta med dig hem. Tipps om bästa tilllagningsmetoder ingår.

Detta ingår:
• Föreläsning och praktiska övningar
• Material som behövs för att kommer i gång – inkl. burk och grönsaker
• Kompendium med recept för att kunna fortsätter hemma
• Lunch – jag bjuder på syrade specialitäter

Mjölksyrade grönsaker är smakrika och innehåller hälsosamma bakterier och enzymer. Vilken nytta du kan ha av de och vilka smakupplevelser finns kan du lära dig i denna fermenteringskurs I.
Hur fermentera man på bästa och säkraste sättet och vilka tillbehör krävs verkligen för en lyckat resultat? Lära dig detta ur synvinkeln av en mathantverkare som regelbunden producera förädlade livsmedel men också ur min perspektiv som utbildat sjuksköterska!